Кілька років тому було дуже складно вирішити питання елегантності і естетичності опалювальної системи. Батареї, якими оснащувалися приміщення, завжди виділялися із загального інтер'єру. Громіздка конструкція характерної форми завжди ховалася за фіранкою. Але, сховавши батарею за шторою, власник приміщення частково блокує тепловіддачу. На сьогоднішній день рішення цього питання є. Хорошою альтернативою батареям є водяні конвектори опалення. Конвектор можна максимально замаскувати і зробити його невидимим.

ПРИНЦИП РОБОТИ КОНВЕКТОРА

Принцип роботи внутрішньопідлогового або настінного конвектора полягає в обігріві повітря. Конвектор нагріває холодне повітря, яке потрапляє в нього через отвори решітки і відтворює теплий. Створюється циркуляція повітря (показано на малюнках), яка забезпечує оптимальну температуру в приміщенні.

Види водяних конвекторів: 

- внутрішньопідлогові;

- настінні;

- підлогові;

- цокольні;

- плінтусні.

В залежності від планування і дизайнерського рішення, вибирається відповідний тип конвектора. Цей вид опалення можна назвати універсальним в силу того, що він підійде для будь-якого приміщення: будинок, квартира, офіс, студія, магазин, салон, басейн і так далі.

Переваги водяних конвекторів перед батареями-радіаторами:

- грамотно підігнані характеристики;

- висока швидкість нагріву;

- створення «теплової завіси» біля вікон, за рахунок переробки холодного повітря в теплий;

- незначна енерговитратність;

- компактність;

- відмінний естетичний вигляд.

ХАРАКТЕРИСТИКИ КОНВЕКТОРІВ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ ЗА ЇХ ТИПОМ

1. Підлоговий тип здатний опалювати приміщення різних розмірів. Для рівномірного поширення тепла, бажано встановлювати кілька приладів. Вони невеликі за висотою, тому відмінно впишуться в інтер'єр приміщення з панорамними вікнами. Як правило, підлогові конвектори виробляються з одним або двома теплообмінниками, що забезпечують природну конвекцію, які, як правило, мають перетин труби ½ дюйма або ¾ дюйма.

2. Плінтусний тип - це модернізовані пристрої, які розташовуються по периметру кімнати. Їх розташування істотно заощаджує простір приміщення і доповнює дизайн. Розміщення меблів поблизу плінтусних конвекторів абсолютно безпечно.

3. Внутрішньопідлогові конвектори (вбудовувані) - це інноваційне рішення обігріву приміщення. Їх часто встановлюють в заміських будинках і офісах, в салонах з продажу автомобілів. Такий тип здатний забезпечувати примусову і природну конвекцію, в силу наявності або відсутності вентилятора. Конвектор для вологих приміщень допоможе налагодити особливий мікроклімат в приміщенні басейну, ванної кімнати або сауни завдяки системі відведення конденсату.

4. Настінні конвектори - це звичний варіант, який використовується масово. Такий конвектор підійде для приміщень зі стандартними вікнами і стандартною висотою стіни під підвіконням, що становить приблизно 700-800 мм від підлоги.

5. Цокольний тип (вбудований) - це унікальний прилад, який дає власнику вибір місця установки. Такі агрегати можна встановлювати в сходи, стіну, декоративні перегородки і навіть в меблі. Швидкий і якісний обігрів забезпечується наявністю тангенціального вентилятора.

Вбудовувані водяні конвектора - це прогресивне вирішення питання опалення.