Після установки внутрішньопідлогового радіатора шви по його периметру (між конвектором і покриттям підлоги) можна естетично закрити декоративним оздобленням (рамкою). Цей елемент не поставляється в комплекті з опалювальним приладом, а пропонується окремо, в якості додаткового декору.

Плюси і мінуси обрамлення конвекторів

Безумовний плюс рамок в можливості красиво приховати нерівності стиків конвектора з поверхнею підлоги, а також акцентувати в інтер'єрі внутрішньопідлоговийі конвектор або ж, навпаки, зробити його візуально малопомітним. Недоліком декоративної рамки можна назвати її невеличке підвищення над рівнем підлоги поверхні. Якщо вона неправильно змонтована, то висока ймовірність чіпляння її босими ногами. Але такі випадки поодинокі, і з ними добре навчилися справлятися монтажники.

Характеристики та відмінні риси рамок для конвекторів

Основні відмінності декоративних рамок від різних виробників (наприклад, Polvax або Carrera) полягають в типі використовуваного профілю і стандартних розмірах. У кожного бренду вони відмінні. В основній масі профілі виготовляють з дюралюмінію. Матеріал відрізняється міцністю, зносостійкість, хорошими антикорозійними властивостями. У дюралюмінія відмінна адгезія до фарбувальних складів і напилення з металів.

Декоративне обрамлення для внутрішньопідлогових конвекторів також пропонується в преміум-виконанні. Сюди відносяться рамки з натуральної деревини твердих порід і Hi-Tech профілі з металу з різними варіаціями зовнішнього покриття. Палітра відтінків включає кілька стандартних варіантів колористики - золото, металік, графіт, сатин. Індивідуально можна підібрати і інші кольори палітри RAL, які ідеально гармоніюють з інтер'єрними рішеннями.

Типи декоративних рамок

Профіль декоративних рамок виконується в трьох варіантах:

  1. U или L-подібний,
  2. F-подібний,
  3. Z-подібний.

U-образні профілі рамок декоративних несуть виключно естетичну складову. Їх просто надягають по периметру короба, приховуючи його, таким чином. Переваги U-образних планок: монтуються врівень з поверхнею підлоги, і додатково фіксують короб. Недолік - U-профіль не маскує огріхи шовних ділянок. Для установки декоративного обрамлення цього типу потрібна достатня відстань між корпусом конвектора і поверхнею підлоги.

F-подібні планки встановлюються аналогічно U-профілям, виконуючи ті ж функції. Відмінність цієї рамки - з її допомогою ховаються недоліки монтажу в місцях стику короба і поверхні підлоги за рахунок широкої зовнішньої направляючої профілю, яка акуратно заходить поверх підлогового покриття. Глибина утоплення в стикового отвір F-рамок становить 3 - 10 мм (у окремих виробників - до 20 мм). Недолік цього типу - мінімальне підвищення (на пару міліметрів) над підлогою. Для монтажу декоративних рамок з F-профілю необхідний технологічний зазор між корпусом конвектора і покриттям підлоги.

Z-профіль рамки декоративної для конвекторів встановлюється всередині приладу клімат-контролю, фіксуючи його по горизонталі і вертикалі. Навіть, якщо внутрішньопідлоговий радіатор монтувався без декоративного обрамлення, Z-образна рамка може бути змонтована пізніше. Вона володіє всіма плюсами вищевказаних типів (приховує монтажні недоліки, закриває корпус), і відрізняється простотою кріплення. До мінусів Z-профілю декоративної рамки відноситься невелике піднесення над рівнем підлоги і менший крок перекриття (близько 6 мм).

Пам'ятка покупцеві!!! При установці декоративної рамки, решітка внутрішньопідлогового конвектора матиме менший розмір (в залежності від типу використовуваного профілю обрамляючої планки). Тому, підбираючи решітку для конвектора опалення, потрібно відразу уточнювати, що разом з конвекторним обігрівачем передбачається і установка декоративного обрамлення або ж, що рамка буде купуватися і встановлюватися пізніше. Якщо цей нюанс врахований, то в подальшому можна легко вибрати і встановити решітку на конвектор, яка буде відмінно вписуватися в інтер'єр.