Внутрішньопідлогові конвектори для зимових садів і теплиць. В чому перевага перед іншими опалювальними приладами?

Зимові сади, оранжереї, теплиці принципово відрізняються від інших приміщень, що підлягають опаленню в холодну пору року, тим, що їх опалювальна система повинна створювати ідеальний мікроклімат найбільш м'якими методами.

Візьмемо за приклад звичайний радіатор з рідким наповнювачем. Нехай навіть, досить сучасний, економічний і використовує в якості наповнювача не чисту воду, а водний розчин поліпропілену з будь якою концентрацією. Радіатор може нагріватися до досить високих температур, обігріваючи простір навколо себе. І чим далі від джерела тепла, то менше його вплив на навколишнє середовище, тим сильніше відрізняється температура від місця, де безпосередньо встановлено джерело тепла. Повітря циркулює слабо, що може створювати загрозу рослинам, розташованим досить близько до такого нагрівального приладу, тому у великих приміщеннях, та ще з такими вимогами до мікроклімату всередині, радіатори не можуть вважатися підходящим варіантом джерела тепла.

Чудово справляються з циркуляцією підігрітого повітря теплоелектровентилятори. Але електричний нагрівальний елемент у цих пристроїв «пожирає» кисень всередині приміщення. І, природно, вирощувати будь-які культури в умовах можливої нестачі кисню - це просто неприпустимо.

А ось внутрішньопідлогові конвектори, що встановлюються на таких об'єктах, поєднують у своїй роботі всі переваги радіатора і тепловентилятора, будучи позбавленими їх недоліків. Конвектор створює необхідну циркуляцію підігрітого повітря, рівномірно нагріваючи, всі ділянки всередині теплиці або зимового саду, «залишаючи» кисень недоторканим всередині приміщення, при цьому, не нагріваючись вище + 40 ° С, не перегріває розташовані в безпосередній близькості об'єкти.

Чому саме внутрішньопідлогові конвектори?

По-перше, конвектор внутрішньопідлоговий більш компактний. Якщо мова йде про комерційне вирощуванні будь-яких рослин (що більш характерно для теплиць або оранжерей і рідше для зимових садів), то цінність кожного вільного п'ятачка всередині виробничого приміщення зрозуміла. Чим менше місця займає допоміжне обладнання (а конвектори - це саме допоміжне пристосування), тим більше залишається вільного місця для компонентів робочого циклу (квіткові горщики, вазони, полки з ємностями і так далі).

По-друге, чим нижче джерело тепла, тим менше в приміщенні «мертвих зон» - областей, в які може недостатньо активно потрапляти тепло внаслідок законів фізики, які передбачають обов'язковий рух теплого повітря вгору.

Ну і неможливо не відзначити практичність конвекторів, вбудованих в підлогу. Вони не випирають зі стін (як підлогові конвектори або настінні конвектори), якщо виникає технологічна необхідність, то на них можна навіть щось поставити, якщо робите перестановку або ще з якоїсь потреби. І зробите ви це без загрози, що поставлений на внутрішньопідлоговий конвектор квітковий горщик впаде або рослина в ньому постраждає в результаті перегріву.

Де можна оптимально розмістити внутрішньопідлоговий конвектор опалення?

Виробники зі стажем пам'ятають часи, коли у всіх цехах, які проектувалися в другій половині минулого століття, опалювальних пристроїв не було, але були їх своєрідні замінники. Це були, так звані, відсікачі, свого роду, предтечі сучасних конвекторних обігрівачів. Пристрій у цих пристосувань був багато в чому аналогічним конвекторам з деякими відмінностями в конструкції, але були дещо інші функції.

Відсікачі були необхідні для того щоб запобігти протягам в виробничих приміщеннях. Їх встановлювали на вході в цех або в складське приміщення. Відсікач створюючи спрямований потік теплого повітря, запобігав можливу появу протягу у величезних цехах, навіть при повному відкриванні цехових воріт навіть на тривалий час. Звідси і назва цього пристрою.

Той же самий принцип може використовуватися і сьогодні в роботі внутрішньопідлогових конвекторів, вже використовуваних для обігріву зимових садів і теплиць. Відомо, що рослини, вирощувані в таких умовах, бояться холодів, але в багатьох випадках вони ще більше бояться протягів. І установка внутрішньопідлогових конвектора на вході в приміщення зимового саду або парника з функцією відсікання спрямованого потоку холодного повітря ззовні, може бути ідеальним рішенням для теплиць, зимових садів та інших аналогічних об'єктів.