Компанія СARRERA є одним з провідних підприємств з виробництва конвекторів на ринку України. У цій статті ми розглянемо особливості продукції даного бренду і підбір конвекторів. Внутрішньопідлогові конвектори природної конвекції СARRERA виготовляються в п'яти серіях. Кожна серія має свої особливості, а також типи виробів, вони позначаються в назві буквами М, С і S.

Перша серія - конвектори глибиною 65 мм, моделі М і С. Корпус конвектора типу М виготовлений з невеликим декоративним куточком, який закриває з'єднання корпусу з підлоговим покриттям. Тип С виготовлений з звичайним жолобом під укладання решітки. Лінійка довжини стандартна - від 1000 мм до 3000 мм, з кроком 250 мм. В моделях М2 і С2 встановлено два теплообмінника для збільшення потужності. Для конвекторів глибиною 65 мм виготовляються тільки алюмінієві решітки в дев'яти стандартних кольорах, які представлені на сайті. Під замовлення можна виконати індивідуальне фарбування по таблиці кольорів RAL.

Друга серія конвекторів - тип С глибиною 90 мм і 120 мм. Лінійка довжини стандартна - від 1000 мм до 3000 мм з кроком 250 мм. В моделях С2 встановлено два теплообмінника для збільшення потужності. Решітки для даних конвекторів можна замовити в трьох варіантах: дерев'яна, алюмінієва і алюмінієва Hi-tech на гнучкій гумовій стрічці. Алюмінієву решітку можна замовити як поперечну так і подовжню, решітка Hi-tech робиться тільки в поперечному варіанті. Можна замовити в дев'яти стандартних кольорах або індивідуально пофарбувати за таблицею кольорів RAL. Для моделей типу С декоративні куточки не випускаються, тому при виборі даних конвекторів необхідно робити акуратне припасування підлогового покриття до корпусу конвектора.

Якщо ви хочете, мати обрамлення у вигляді декоративної рамки вам потрібно буде вибрати вироби третьої серії. У них входять конвектори типу S, глибиною 90 мм, 120 мм. Ці конвектори виготовляються під спеціальний комплект - рамка+решітка. Рамка виготовляється в двох варіантах: шириною 10 мм і 20 мм. Решітки в трьох варіантах: дерев'яна, алюмінієва і Hi-tech. Також є модель S2 зі збільшеною потужністю і двома теплообмінниками. Корпус і лінійка довжини ідентичні попереднім серіям.

Четверта серія - конвектори типу 4S Вlack 120. Дані вироби робляться тільки глибиною 120 мм і в чорному корпусі. Особливістю даних конвекторів є застосування чотирьох трубного теплообмінника, що дозволило зменшити ширину виробу до 180 мм не втрачаючи при цьому показників потужності приладу. Так само випускається модель 4S2 Вlack 120 з двома теплообмінниками. Ширина цих приладів 295 мм, що також нижче, ніж у інших моделей з подвійним теплообмінником, яка становить 380 мм. Обидві моделі призначені під установку комплекту рамка+решітка, але випускається він у двох варіантах: з дерев'яною решіткою і Hi-tech. Варіанти довжини конвекторів та фарбування алюмінієвих решіток такі ж, як і в інших серіях.

П'ята серія - це конвектори Hydro для вологих приміщень. Застосовуються для опалення басейнів, саун, теплиць та інших приміщень з підвищеною вологістю. Випускаються вироби глибиною 90 мм і 120 мм з нержавіючої сталі. Особливістю корпусу є нахил нижньої частини до центру для збору конденсату і наявність трубки для стикування з дренажним отвором. Моделі даної серії представлені приладами типу S і С, решітки до них випускаються тільки алюмінієві або Hi-tech. Алюмінієву решітку можна замовити поздовжнього типу. Так само є моделі S2 і C2 з двома теплообмінниками. Варіанти довжини конвекторів та фарбування алюмінієвих решіток такі ж, як і в інших серіях.

Можна здійснити кілька варіантів підключення конвектора, але ми настійно рекомендуємо робити це через гнучкі шланги з нержавійки і кульові крани, представлені в додатковому обладнанні. Дане підключення значно спростить сервісно-ремонтні роботи та очищення короба від пилу і сміття. Для приладів глибиною 90 мм і 120 мм ми рекомендуємо додатково встановити клапан з обмежувачем зворотної температури з термостатичною головкою або термостатичний клапан з виносним датчиком. Це дозволить регулювати температурний режим у приміщенні, а також економити витрату теплоносія.