Налагоджена система опалення спальні - запорука повноцінного відпочинку в холодну пору року. Комфортна атмосфера в кімнаті може бути створена за допомогою сучасних моделей внутрішньопідлогових радіаторів опалення з примусовою конвекцією. На противагу такому рішенню побутують такі контраргументи, як галосна робота приладу, велика витрата електроенергії, акумулювання пилу всередині робочого простору обігрівача. Насправді, перераховані вище фактори легко нівелюються за рахунок грамотного підбору водяної батареї. Причому для спалень великої площі з панорамними вікнами (як у багатьох проектах сучасних багатоквартирних будинків) конвектори з природною конвекцією не підходять. Вони не зможуть впоратися із завданням повноцінного обігріву. Отже, монтаж таких радіаторів - це неефективна витрата власних грошей, так як їх необхідно додатково комбінувати з іншими опалювальними приладами. Оптимальним варіантом є установка конвекторів примусової конвекції з розрахунковою потужністю, сумірною опалювальної площі.

Переваги конвекторів з вентиляторами для спальні

Висока тепловіддача. Вбудовувані в підлогу радіатори з вентиляторами мають високий КПД. Їх тепловіддача в рази більше опалювачів природної конвекції, що дозволяє рівномірно і швидко прогріти всю опалювальну площу до потрібної температури. Для спальні краща установка приладу з термостатом, за допомогою якого температурний режим підтримується автоматично. Можливість регулювання потужності приладу в автоматичному режимі дозволяє створити оптимальні мікрокліматичні умови в приміщенні без зайвої витрати електроенергії.

Регулювання шуму працюючого обладнання. Рівень шуму працюючих конвекторів з нагнітачами повітря - деякі помилково відносять до недоліків опалювачів цього типу. Суть в тому, що сам вентилятор працює дуже тихо. Певні шуми створюють потоки повітряних мас, що проходять через лопаті вентилятора і решітки конвектора. При правильному налаштуванні приладу можна досягти дуже тихої роботи внутрішньопідлогового конвектора, з мінімальними показниками шуму, що, в свою чергу, гарантує комфортні умови в кімнаті і повноцінний відпочинок. Наприклад, якщо конвектори примусової конвекції Carrera і Polvax на ніч запускати на 20% потужності, шумовий фон буде мінімальним, нижче межі, який вловлює слух людини. У той же час, абсолютно безшумних внутрішньопідлогових радіаторів з вентиляторами поки не винайдено. Однак в лінійці брендів Polvax і Carrera є модифікації зі зниженим рівнем шуму, які ідеально підходять для спалень.

Забруднення внутрішньопідлогових конвекторів з вентилятором. Опалювачі з примусовою конвекцією притягують пил не більше будь-якого іншого електроприладу. Особливого догляду для водяних радіаторів не передбачається. Однак їх необхідно регулярно чистити від пилу і забруднень, проводячи звичайне вологе прибирання. Власне, ці заходи легко поєднуються з прибиранням квартири. Головне завдання - не забувати пилососити і протирати вологою матерією (без спецзасобів) корпус, решітку та електровентилятор конвектора внутрішньопідлогового з примусовою конвекцією. Дотримуючись цього правила, ніякого дискомфорту в процесі експлуатації обігрівача, а тим більше загрози здоров'ю, не виникне.

Як підібрати модель радіатора з вентилятором для спальні?

Щоб придбати дійсно ефективну модель конвектора водяного з вентилятором, варто спиратися на думку фахівця, що пропонує прилад. Знаючи розміри спальні (опалювальну площу), тип скління, а також параметри існуючої системи опалення, підбирається модель обігрівача внутрішньопідлогового з відповідними параметрами потужності, довжини, додатковими аксесуарами, в заданому ціновому діапазоні. 

Також є можливість замовити індивідуальне декорування опалювального приладу. Таким чином, купленний конвектор з примусовою конвекцією, буде ідеально гармоніювати з інтер'єрним рішенням кімнати. Ця опція потребує деяких додаткових витрат, але і дозволяє витримати єдиний дизайнерський стиль.

В цілому питання вибору моделі конвектора стосується систем з нагнітачем повітря для спальної кімнати завжди залишається за покупцем. У той же час, приписувані такому варіанту недоліки, більше надумані, ніж мають під собою якусь об'єктивну основу. Щоб остаточно переконатися в тому, що водяні опалювачі з вентилятором дійсно підходять для спальних кімнат, можна подивитися їх у дії. Також рекомендується звернути увагу на модифікації радіаторів водяних внутрішньопідлогових зі зниженими шумовими характеристиками. У будь-якому випадку, професійна консультація фахівця дозволить зробити розумний вибір в рамках наявного бюджету.