Якщо ви прийняли рішення про придбання внутрішньопідлогового конвектора, то ця стаття допоможе вам розібратися з принципами вибору відповідного виробу. В першу чергу, важливо визначитися яку роль у вашій системі опалення буде грати конвектор - як основне джерело обігріву приміщення, або як допоміжний елемент спільно з іншими приладами, наприклад настінними радіаторами або теплою підлогою. Виходячи з цих умов, підбираються параметри і тип виробу. У цій статті ми розглянемо вибір конвекторів природної конвекції.

Ці вироби зазвичай використовуються як додаткове джерело тепла для створення теплових бар'єрів для вітражних вікон, засклених вітрин, фасадів магазинів і офісів, але можуть виступати і як основне джерело тепла для невеликих по площі приміщень. Якщо прилад застосовується, як основний джерело в першу чергу потрібно визначитися з потужністю необхідною для обігріву. Вона визначається з розрахунку 100 Ватів потужності на один квадратний метр. Для прикладу, якщо у вас приміщення площею 20 квадратних метрів, то для повноцінного опалення вам потрібен прилад потужністю 2000 Вт. Якщо потужності підібраних конвекторів природної конвекції недостатньо, то необхідно буде вибрати прилад примусової конвекції. Особливості цих виробів ми розглянемо в наступному розділі, а зараз зупинимося докладно на конвекторах природної конвекції.

Одним з найважливіших компонентів збірки внутрішньопідлогового конвектора є вибір глибини приладу. Для цього дуже важливо знати глибину стяжки вашого підлогового покриття. Лінійка глибини конвекторів POLVAX представлена розмірами 55, 67, 78, 90 і 120 міліметрів. Після вибору потрібної глибини вам потрібно визначитися з необхідною довжиною виробу. Стандартна лінійка представлена в розмірах від 1000 мм до 3000 мм, з кроком 250 мм. При необхідності можна замовити нестандартну довжину, в цьому випадку вартість розраховується окремо. Потужність теплової віддачі приладу вказана в характеристиках кожної моделі. Якщо потужності не вистачає в кожному варіанті глибини представлені широкі конвектори POLVAX з двома встановленими теплообмінниками.

Наступним кроком вам потрібно вибрати яку решітку ви хочете придбати - дерев'яну або алюмінієву. В прилади глибиною 55 мм і 67 мм встановлюються тільки дерев'яні решітки міні глибиною 10 мм, декоративна алюмінієва рамка для цих моделей також не випускається. За бажанням замовника дерев'яна решітка може бути затонована в потрібний відтінок за наданим зразком підлогового покриття, дана послуга платна вартість плюс 40% до вартості самої решітки. Рамки і решітки із алюмінію випускаються в чотирьох стандартних кольорах: сатин, золото, бронза, графіт, знову ж таки за бажанням замовника можна замовити індивідуальне фарбування. Потрібний колір вибирається по таблиці кольорової палітри RAL, поданій на сайті. Вартість послуги плюс 20% до вартості решітки. Обов'язково враховуйте, що рамка замовляється тільки разом з решіткою, так як в цьому випадку решітка робиться трохи вуще товщини рамки. Зверніть увагу на новинку алюмінієву сітку PREMIUM зібрану на гнучкій гумовій стрічці. Вартість решітки PREMIUM - плюс 10% до вартості стандартної решітки. Крім стандартних виробів, виробництво може виготовити радіусні, кутові і комбіновані моделі конвекторів за індивідуальними розмірами, що дає широкі можливості застосування цих приладів в дизайнерських проектах.

Можна здійснити кілька варіантів підключення конвектора, але ми настійно рекомендуємо робити це через гнучкі шланги з нержавійки і кульові крани, представлені в додатковому обладнанні. Дане підключення значно спростить сервісно - ремонтні роботи, а також очищення теплообмінника та короба від пилу і сміття. Для приладів глибиною 90 мм і 120 мм ми рекомендуємо додатково встановити клапан - обмежувач зворотної температури з термостатичної головкою або термостатичний клапан з виносним датчиком. Це дозволить регулювати температурний режим у приміщенні, а також економити витрати теплоносія. Вибираючи конвектори POLVAX, ви отримуєте сучасне і привабливе рішення обігріву ваших приміщень.