Конвектори примусової конвекції POLVAX можуть застосовуватися як основне джерело тепла в приміщенні, так і додаткове для створення теплових бар'єрів засклених фасадів і вітражних вікон. Застосування вентиляторів в даних приладах дозволяє в 3-4 рази збільшити потужність тепловіддачі порівняно з конвекторами природної конвекції, і відповідно пропорційно збільшити площу приміщення, яку може обігріти конвектор. Підбірка відповідного приладу проходить також, як і при виборі конвектора природної конвекції. Ви визначаєте необхідну потужність приладу, глибину виробу, щоб та відповідала глибині вашої стяжки і довжину яка вам необхідна. Для роботи конвектора необхідні додатково блок керування вентиляторами і кімнатний термостат, який буде підтримувати запрограмовану температуру і керувати роботою конвектора.

Лінійка глибини конвекторів примусової конвекції POLVAX представлена розмірами: 67 мм, 78 мм, 90 мм і 120 міліметрів. Після вибору потрібної глибини вам потрібно визначитися з необхідною довжиною виробу. Стандартна лінійка представлена в розмірах від 1000 мм до 3000 мм, з кроком 250 мм. При необхідності можна замовити нестандартну довжину, в цьому випадку вартість розраховується окремо. Потужність теплової віддачі приладу вказана в характеристиках кожної моделі. Якщо потужності недостатньо, в кожному варіанті глибини представлені широкі конвектори POLVAX з двома вбудованими теплообмінниками.

Для правильної роботи конвектора потрібно підібрати блок управління. Блоки управління випускаються трьох типів потужності: 75 Вт, 150 Вт, 300 Вт. У кожному конвекторі встановлено різну кількість вентиляторів: в приладах довжиною 1000 мм і 1250 мм встановлений один вентилятор, довжиною 1500 мм, 1750 мм, 2000 мм і 2250 мм встановлено два вентилятора, довжиною 2500 мм, 2750 мм і 3000 мм встановлено три вентилятора. Споживана потужність одного вентилятора складає 35 Вт. Блок живлення повинен відповідати сумарній потужності всіх вентиляторів або бути вище. При необхідності береться два або три блоки живлення в залежності від кількості встановлюваних приладів, або якщо вони будуть знаходитися в різних приміщеннях. Кімнатний термостат може керувати роботою одночасно чотирьох конвекторів, однак якщо прилади розташовані в різних приміщеннях потрібно купувати термостат індивідуально для кожної кімнати.

Окремої уваги заслуговують вироби марки PREMIUM. В даних приладах встановлені малошумні вентилятори постійного струму. Кількість в кожному виробі така ж, як описано вище, проте потужність кожного вентилятора становить 10 Вт і блоки управління до них потрібні інші, представлені в додатковому обладнанні для даної серії. Підбірка здійснюється точно так само згідно сумарної потужності всіх вентиляторів. Вибір приладів марки PREMIUM дозволить економити споживання електроенергії за рахунок меншої потужності блоків і самих вентиляторів. Можна здійснити кілька варіантів підключення конвектора, але ми настійно рекомендуємо робити це через гнучкі шланги з нержавійки і кульові крани, представлені в додатковому обладнанні. Дане підключення значно спростить сервісно-ремонтні роботи, а також очищення теплообмінника та короба від пилу і сміття.

Решітки і рамки вибираються так само як для конвекторів природної конвекції. В прилади глибиною 67 мм встановлюються тільки дерев'яні решітки міні глибиною 10 мм, декоративна алюмінієва рамка для цих моделей так само не випускається. За бажанням замовника дерев'яна решітка може бути затонована в потрібний відтінок за наданим зразком підлогового покриття, дана послуга платна вартість плюс 40% до вартості самої решітки. Алюмінієві решітки і рамки випускаються в чотирьох стандартних кольорах: сатин, золото, бронза, графіт, знову ж таки за бажанням замовника можна замовити фарбування рамки і грати в індивідуальному кольорі. Потрібний тон вибирається по таблиці кольорової палітри RAL представленої на сайті, вартість послуги плюс 20% до вартості решітки. Обов'язково враховуйте, що рамка замовляється тільки разом з решіткою, так як в цьому випадку решітка робиться трохи вуще товщини рамки. Зверніть увагу на новинку алюмінієву решітка PREMIUM зібрану на гнучкій гумовій стрічці. Вартість решітки PREMIUM плюс 10% до вартості стандартної решітки.