Конвектори примусової конвекції можуть застосовуватися як основне джерело тепла в приміщеннях з невеликою площею, так і додаткове разом з іншими опалювальними механізмами. Застосування вентиляторів в даних приладах дозволяє в 3-4 рази збільшити тепловіддачу порівнянно з конвекторами природної конвекції. Відповідно пропорційно збільшується і площа приміщення, яку може обігріти конвектор. Підбір відповідного приладу проходить майже так само, як і при виборі конвектора природної конвекції. Ви визначаєте необхідну потужність і глибину виробу, щоб та відповідала глибині вашої стяжки і довжину, яка вам необхідна. Для роботи конвектора потрібен ще блок керування вентиляторами і кімнатний термостат, який буде підтримувати запрограмовану температуру, і управляти конвектором.

Конвектори CARRERA примусової конвекції випускаються декількома серіями. Перша - конвектори глибиною 65 мм (моделі MV і СV). Корпус конвектора типу МV виготовлений з невеликим декоративним куточком, який закриває з'єднання корпусу з підлоговим покриттям. Тип СV виготовлений з звичайним жолобом під укладання решітки. Корпус можна замовити з нержавіючої сталі або пофарбований в чорний колір. Лінійка довжини стандартна - від 1000 мм до 3000 мм, з кроком 250 мм. В моделях МV2 і СV2 встановлено два теплообмінника для збільшення потужності. Для конвекторів глибиною 65 мм виготовляються тільки алюмінієві решітки в дев'яти стандартних кольорах, які представлені на сайті. Під замовлення можна зробити індивідуальне фарбування по таблиці кольорів RAL. Для роботи конвектора потрібно підібрати модуль управління. Потужність модуля повинна бути рівна або більше сумарної потужності встановлених в конвекторі вентиляторів. В конвекторах довжиною 1000 мм, 1250 мм, 1500 мм встановлений один вентилятор, довжиною 1750 мм, 2000 мм, 2250 мм два вентилятора, довжиною 2500 мм, 2750 мм, 3000 мм три вентилятора. Потужність одного вентилятора становить 45 Вт. Блоки управління випускаються чотирьох типів потужності – 100 Вт, 150 Вт, 200 Вт, 300 Вт. Всі вони представлені в додатковому обладнанні. Так само вам треба буде вибрати кімнатний термостат, який буде підтримувати заданий температурний режим в приміщенні і керувати роботою конвекторів. Один термостат може керувати роботою чотирьох конвекторів, але якщо прилади будуть встановлені в різних приміщеннях, то необхідно буде придбати по одному термостату на кожне приміщення.

Друга серія конвекторів - тип СV, глибиною 90 мм і 120 мм. Корпус можна замовити з нержавіючої сталі або пофарбований в чорний колір. Лінійка довжини стандартна - від 1000 мм до 3000 мм, з кроком 250 мм. В моделях СV2 встановлено два теплообмінника для збільшення потужності. Решітки для даних конвекторів можна замовити в трьох варіантах: дерев'яна, алюмінієва і алюмінієва Hi-tech на гнучкій гумовій стрічці. Алюмінієву решітку можна замовити як поперечну так і подовжню, решітка Hi-tech робиться тільки в поперечному варіанті. Можна замовити в дев'яти стандартних кольорах або індивідуально пофарбувати за таблицею кольорів RAL. Для моделей типу СV декоративні куточки не випускаються, тому при виборі даних конвекторів необхідно робити акуратне припасування підлогового покриття до корпусу конвектора. Блоки управління і термостати підбираються так само, як і для першої серії.

У третю серію входять конвектори типу SV, глибиною 90 мм і 120 мм. призначені для установки в них комплекту рамка+решітка. Рамка закриває місце стикування корпусу конвектора з підлоговим покриттям - це дуже зручно, якщо є якісь дефекти в місці стикування. Рамка виготовляється шириною 10 мм і 20 мм Решітки виробляються в трьох варіантах: дерев'яна, алюмінієва і Hi-tech. Модель конвектора SV2 збільшеної потужності з двома теплообмінниками. Корпус і лінійка довжини ідентична попереднім серіям. Блоки управління і термостати підбираються аналогічно, як і для першої серії.

Четверта серія - це конвектори типу 4SV Вlack 120. Дані вироби виробляються тільки глибиною 120 мм в чорному корпусі. Особливістю даних конвекторів є застосування чотирьох трубного теплообмінника, що дозволило зменшити ширину виробу не втрачаючи при цьому в потужності. Ширина конвектора 4SV Вlack 120 складає 245 мм, а 4SV2 Вlack 120 з двома теплообмінниками 295 мм. Обидві моделі призначені під установку комплекту рамка+решітка, але випускається він у двох варіантах: з дерев'яною решіткою і Hi-tech. Варіанти довжини конвекторів та фарбування алюмінієвих решіток такі ж, як і в інших серіях. Блоки управління і термостати підбираються аналогічно, як і для першої серії.

П'ята серія - це інноваційні конвектори типу 4SV Вlack 120 DC24 і 4SV2 Вlack 120 DC24. Особливістю цих моделей є те, що в них встановлені вентилятори постійного струму зі зниженим рівнем шуму та потужності, тому при виборі даної серії конвекторів ви отримуєте не тільки низький рівень шуму, але і економію електроенергії. Зверніть увагу, що для комплектації даних виробів потрібні інші блоки управління, які представлені в додатковому обладнанні до кожної моделі. Кількість вентиляторів така ж, як і в інших серіях, але потужність одного вентилятора становить всього 8 Вт. Блоки управління випускаються трьох типів: 45 Вт, 120 Вт, 240 Вт. Потужність блока повинна дорівнювати або бути вище сумарної потужності всіх вентиляторів у конвекторах, встановлених в приміщенні. Модель 4SV2 Вlack 120 DC24 підвищеної потужності з двома теплообмінниками. Обидві моделі призначені під установку комплекту рамка+решітка, але випускається він тільки з дерев'яною решіткою і Hi-tech. Варіанти довжини конвекторів та фарбування алюмінієвих решіток такі ж, як і в інших серіях.

Шоста серія - це конвектори серії Hydro для вологих приміщень. Застосовуються для опалення басейнів, саун, теплиць та інших приміщень з підвищеною вологістю. Випускаються вироби глибиною 90 мм і 120 мм в корпусі з нержавіючої сталі. Особливістю корпусу є нахил нижньоїй частини до центру для збору конденсату і наявність трубки для стикування з дренажним отвором. Моделі даної серії представлені приладами типу SV і СV, решітки до них випускаються тільки алюмінієві або Hi-tech. Алюмінієву решітку можна замовити поздовжнього типу. Так само є моделі SV2 і CV2 з двома теплообмінниками. Варіанти довжини конвекторів та фарбування алюмінієвих решіток такі ж, як і в інших серіях. Блоки управління і термостати підбираються аналогічно, як і для першої серії.

Так само для всіх серій конвекторів ми рекомендуємо робити підключення через гнучкі шланги з нержавійки і кульові крани, представлені в додатковому обладнанні. Дане підключення значно спростить сервісно-ремонтні роботи та очищення теплообмінника та короба від пилу і сміття.